Om oss

Kunskap och kompetens är färskvaror. Vi arbetar ständigt med att vidareutveckla oss och utbilda oss på de nya produkter och tekniker som kommer fram. Hos oss hittar Du både kontinuitet och färsk kunskap.Vi kan erbjuda snabba och säkra leveranser och åtgärder av problem.

Vårat företags starkaste argument är "på platsen" kundanpassning av datorer, nätverk, hemelektronik och TV och att inga problem och frågor är för små!

Lite historia

1997 startas firman Winquist Data, till en början endast med datorkonsultation och med försäljning av datorkomponenter.

1999
börjar vi på allvar arbeta med datorer på industrier, både anpassningar och reparationer, bl.a. sågverksindustrin, där operativsystemen rör sig mellan DOS, Windows 3.11 till Windows 2000NT och XP.
Försäljning av produkter i större skala, framförallt datorkomponenter för reparationer av datorer och servrar. Vi börjar även med nybyggnationer av kompletta nätverkssystem.
Arbetet bedrivs idag med en datorverkstad för både reparationer och byggnationer av datorer. Verkstaden består av 10 testplatser.

2009
w-data.se öppnar ny, modern och säker webbshoplösning, där kunder kan handla varor med säkra betalningslösningar eller delbetala sina varor.

2012 Maj W-data lanserar ny hemsida med produktkatalog innehållande över 200.000 artiklar från flertalet leverantörer. Köpfunktionen på vår tidigare hemsida är borttagen och det går numera endast att handla hos oss i butiken i Rydaholm, Småland.

Företagskunder som önskar handla ur vår Produktkatalog är välkomna att kontakta oss här.

Varför välja oss?

Vi kan erbjuda snabba och säkra leveranser och åtgärder av problem och idéer. Vårt företags starkaste argument är "på platsen" kundanpassning av datorer från datorburk till användargränssnitt i programvaror och att inga problem och frågor är för små! Datorkunder upplever ofta problem med datorföretag som arbetar "över huvudet" på kunden. Vi är kända här för att lyssna till kunders önskemål och utför alltid system-installationer nyckelfärdiga där kunden får tid att anpassa systemen tillsammans med oss på platsen.

Vi besöker ett stort antal mässor varje år och i samarbete med våra leverantörer går vi certifieringar och utbildningar för att hålla oss ajour med vad som händer på marknaden och inom teknologin. Utvecklingen inom datorer och tillbehör förändras ju och förbättras konstant, och det vill vi ju självklart hänga med på.
w-data.se - en leverantör av IT och hemelektronik, kopplad till de ledande svenska distributörernas lager.

Sortimentet består av drygt 200 000 produkter från 290 olika varumärken och leverantörer.
Kampanjtidning utkommer 8 gånger om året.